light bulb icon
Hurtig levering
light bulb icon
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
light bulb icon
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Hurtig levering
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi tilbyder
Kundecase
Bæredygtighed
Service & Support
Om os

CO2-beregning

En CO2e-produktberegner er blevet udviklet og tredjepartsverificeret af MyClimate og er et af de vigtigste værktøjer til at kortlægge den udledning, der er knyttet til vores produkter. Vi har implementeret CO2e-beregningen på udvalgte produkter, og vi vil dække 85 % af vores omsætning i begyndelsen af 2023.

Den angivne værdi for hvert produkt viser den omtrentlige udledning pr. enhed i gram kuldioxidækvivalenter. Vi understreger, at denne værdi skal ses som en referenceværdi, hvis primære formål er at lette sammenligningen mellem de produkter, vi tilbyder.

Linje

Hvad er CO2e?

Den angivne værdi for de respektive artikler i Boxons sortiment viser det omtrentlige udslip pr. enhed i gram kuldioxidækvivalenter, forkortet "CO2e". CO2e er et mål for udledning af drivhusgasser. Forskellige drivhusgasser bidrager forskelligt til drivhuseffekten. Med begrebet CO2e får man et fælles mål for alle forskellige udledninger af drivhusgasser og deres indvirkning på klimaet.

Hvorfor rapporterer vi CO2e pr. artikel?

Vi vil give vores kunder mulighed for at træffe bevidste valg. Co2e pr. artikel giver en referenceværdi, hvis primære formål er at lette sammenligningen mellem de produkter, vi tilbyder. Det er vigtigt at være opmærksom på, at CO2e kun er en af flere miljøparametre, når man vurderer et produkt. Andre aspekter, der skal tages i betragtning, er f.eks., om emballagen kan genbruges på en effektiv måde, eller om der er risiko for, at emballagen havner i naturen.

Hvordan har vi beregnet CO2e pr. artikel?

Vores metode til at måle CO2 dækker hele "produktets livscyklus" fra råmateriale til "produktets end off life". Metoden er godkendt af den uafhængige organisation MyClimate, og vi anvender CO2e-værdier fra uafhængige kilder såsom stiftelser, universiteter, europæiske emballagenetværk og leverandører, der er spydspidser inden for CO2e-beregning.

Der findes i dag ikke en ensartet metode til beregning af CO2e for produkter, hvilket betyder, at CO2e for ligeværdige produkter kan være forskellig fra virksomhed til virksomhed. Beregning af udledning er en meget kompliceret proces, da der er mange processer og mange forskellige aktører involveret, som anvender forskellige metoder. Derfor har vi udviklet en unik metode til alle materialer ud fra relevante materiale- og logistikparametre, som igen er verificeret af MyClimate.  

En sammenligning af produkter bør altid foretages med samme metode, og vi anbefaler naturligvis at bruge vores model for at opnå det bedste resultat. 

imagey1dra.png

Hvorfor mangler nogle artikler CO2e, og hvorfor ændres visse værdier?

Med denne metode kan vi måle CO2e på over 80 % af vores produkter. Det tager tid at definere de rigtige parametre for hvert materiale, og nogle produkter fremstillet af blandede materialer er særligt udfordrende. Vi fortsætter med at udvikle og med tiden finjustere parametrene, så vi hele tiden kan dælle flere og flere produkter med højere præcision.

Kontakt os for at få mere at vide om, hvordan du træffer et bæredygtigt valg.

Linje
Tom række
loading symbol